MATH SOLVE

3 months ago

Q:
# #10. The sales tax on a $56.00 purchase is $4.48. At that rate, how much more would $66.25 worth of goods cost than $58.75 worth of goods after the tax is applied????? HELPPP DUE IN 30 MINUTES

Accepted Solution

A:

Answer:$8.10Step-by-step explanation:First step is to determine the tax rate, which you can easily figure out with the first sentence, since you have $4.48 tax on $56 purchase. The tax rate is then:TR = 4.48 / 56 = 0.08 or 8%Now, the question can be rephrased as "What's the total difference, including taxes, between a purchase of $66.25 (A) and another of $58.75 (B)"Let's find out the total cost for both purchases:A = 66.25 * 1.08 = 71.55 (66.25 + 8% tax)B = 58.75 * 1.08 = 63.45 (58.75 + 8% tax)Difference is then 71.55 - 63.45 = 8.10The $66.25 purchase of goods will cost $8.10 more than the $58.75 purchase of goods once the 8% tax is applied.